پزشکی

درمان جوش سر سیاه چیست؟

جوش‌های سر سیاه یکی از مشکلاتی هستند که اغلب افراد آن را تجربه کرده‌اند. این زائده‌های کوچک سیاه رنگ بسیار آزاردهنده و مزاحم هستند که به هین دلیل پس از ظاهر شدن بر روی پوست، افراد زیادی تمایل به از بین بردن آن‌ها دارند. جوش‌های سرسیاه ضایعاتی برجسته شکل هستند که به شکل سیاه بر روی پوست ظاهر می‌شوند که در برخی موارد افراد با فشار دادن آن‌ها شاهد خارج شدن ذره‌ای سفت از آن‌ها می‌شوند و در نهایت منفذی از آن‌ها باقی می‌ماند. جوش‌های سر سیاه را تحت عنوان کومدون نیز می‌شناسند.
متخصصان پوست و افرادی که در زمینه مراقبت‌های زیبایی پوست و مو فعالیت دارند، همگی اعتقاد به این موضوع دارند، که می‌توان با به کار بردن تکنیک‌هایی از جوش‌های سر سیاه خلاص شد. جوش ها سر سیاه ضایعاتی هستند که غیرالتهابی می‌باشند، اما با این وجود اغلب به دلیل اینکه رنگی سیاه و یا تیره دارند و به گونه‌ای بر روی پوست دیده می‌شوند که انگار پوست ظاهری دون دون دارد، آزاردهنده هستند.
در واقع جوش‌های سر سیاه زمانی که به صورت بسته هستند، رنگی سفید دارند و پس از باز شدن سر آن‌ها رنگ تیره‌ای به خود می‌گیرد، و در آن موقع است که بر روی پوست ظاهری بدشکل به خود می‌گیرند و یناز به تخلیه پوستی دارند. افراد زیادی همچنان به این جوش‌ها، جوش‌های زیر پوستی می‌گویند که البته بهتر است این جوش‌ها را با نام جوش‌های سر سیاه و یا کومدون‌ها نامگذاری کنیم.
در حال حاضر این جوش‌ها بر روی نواحی مختلفی از پوست ایجاد می‌شوند که شایع‌ترین آن‌ها نواحی بینی و چانه است، از این رو افراد زیادی در این نواحی جوش‌های سر سیاه دارند و به جرأت می‌توان گفت مشکلی بسیار شایع است.

با جوش‌های سر سیاه چه کنیم؟

شاید این سؤال را پس از مشاهده جوش‌های سرسیاه بارها از خود پرسیده باشید. برای از بین بردن این جوش‌ها، روش‌های مختلفی وجود دارد که در همین بحث به آن‌ها پرداخته‌ایم. اما پس از مشاهده این جوش‌ها باید از دستکاری کردن آن‌ها خودداری کنید. افراد زیادی تصور می‌کنند با اعمال فشار و استفاده از ابزارهای گوناگون می‌توان به راحتی برای از بین بردن آن‌ها اقدام کرد.
اما هنگامی که متوجه جوش‌های سر سیاه بر روی پوست خود شدید، بهتر است از انجام هر گونه اقدام اضافی خودداری کنید و به کمک روش‌های اصولی برای از بین بردن آن‌ها اقدام کنید. تا اسکاری از جوش‌های سرسیاه بر روی پوست شما باقی نماند و یا تعداد اسکارهای باقی مانده ناشی از آن‌ها به حداقل ممکن برسد. هرچند که به دلیل غیرالتهابی بودن آن‌ها، اسکاری بر روی پوست باقی نمی‌گذارند.
تنها کاری که می‌توان در این مرحله انجام داد، این است که به خوبی از پوست مراقبت‌های لازم به عمل آید و زیر نظر پزشک از کرم‌های لایه بردار استفاده شود. بهتر است در ابتدا از کرم‌های لایه بردار ضعیف استفاده شود و سپس آرام آرام از انواع قوی این کرم‌ها استفاده کرد تا به راحتی این جوش‌های سرسیاه تخلیه شوند.
در صورت مقاوم بودن آن‌ها به لایه‌‌بردار باید از طریق روش‌های دیگر مانند استفاده از برخی از دستگاه‌ها اقدام به از بین بردن آن‌ها کرد که در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته‌ایم.

علت پیدایش جوش‌های سرسیاه

پیدایش جوش‌های سرسیاه علت‌های مختلفی دارد که ابتدا اصلی‌ترین دلیل آن را بررسی می‌کنیم. معمولاً به دلیل مسدود شدن مجاری غده‌های چربی ساز پوستی، جوش‌های زیرپوستی ایجاد می‌شوند. و در صورتیکه این جوش‌ها منفذی به محیط بیرون خود ایجاد کنند، چربی محبوس شده با هوا واکنش می‌دهد و رنگش به تیرگی می‌گراید وگرنه ماهیت این جوش‌ها به خودی خود تیره نیست. اصلی‌ترین علت پیدایش کومدون‌ها، تجمع چربی است؛ اما چه مواردی باعث می‌شوند که چربی در زیر پوست تجمع کند؟
اکنون به چندتا از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  •  استفاده از ژل و یا کرم‌ موهای مختلف و عدم توجه به آغشته نشدن پوست به آن‌ها
  •  عدم شستشوی مرتب و منظم
  •  ژنتیک
  •  عدم رسیدگی به پوست
  •  عدم لایه‌برداری کردن مرتب پوست
  • استفاده از لوازم آرایش نامرغوب
  •  رژیم غذایی نادرست
  •  تغییرات هورمونی بدن
  •  ماندگاری کرم و لوازم آریشی بر روی پوست به صورت طولانی مدت
  •  داروهای هورمونی
  •  استرس و تنش‌های عصبی می‌تواند در بد دیده شدن پوست و تشدید جوش‌های سرسیاه مؤثر باشد.
  •  استفاده از دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی
  •  تعریق زیاد
  • و …
    تمامی مواردی که در بالا ذکر شد همگی از مهمترین مواردی هستند که در ایجاد جوش‌های سرسیاه نقش مهمی دارند.

ماندگاری جوش‌های سرسیاه

جوش‌های سرسیاه در دوران نوجوانی و جوانی به حداکثر خود می‌توانند برسند، البته اگر به دلیل مسائل ژنتیکی باشد، ممکن است تا آخر عمر این مشکل با فرد همراه باشد. اما افراد زیادی در مورد ماندگاری این جوش‌ها کنجکاو هستند. قطعاً نمی‌توان زمانی مشخص برای آن‌ها اعلام کرد، اما این جوش‌ها، می‌توانند سالیان سال بر روی پوست فرد باقی بمانند.
و یا اینکه بعد از مدتی، به گونه‌ای شود که به صورت خود به خود از زیر پوست از طریق منفذ ایجاد شده خارج شوند. به همین دلیل این موضوع کاملا بستگی به نوع پوست فرد و جوش‌های سرسیاه وی دارد. اما بهتر است که برای درمان آن‌ها اقدام کرد، زیرا اغلب ماندگاری آن‌ها بالا است.

نحوه از بین بردن جوش‌های سرسیاه

برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه از چندین روش شایع استفاده می کنند که ابتدا اشاره‌‌ای کوتاه به آن‌ها می‌کنیم و سپس به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

  •  از بین بردن جوش‌های سرسیاه با پاکسازی پوست
  •  از بین بردن جوش‌های سرسیاه با لایه‌بردارها
  •  از بین بردن جوش‌های سرسیاه با کومدون اکسراکتور
  •  از بین بردن جوش‌های سرسیاه با میکرودرم
  •  از بین بردن جوش‌های سرسیاه با درما-اف
  •  از بین بردن جوش‌های سرسیاه با ماسک‌های طبیعی

اکنون به بررسی هر یک از موارد ذکر شده می‌پردازیم.

پاکسازی پوست برای از بین بردن جوش‌های سرسیاه

پاکسازی پوست، یکی از اتفاقات مهمی است که به صورت مرتب و منظم در زندگی فردی باید رخ دهد. برخی از افرادی که در سالن‌های زیبایی حرفه‌ای و مراقبت‌های پوستی فعالیت می‌کنند و یا برخی از پزشکان پوست و مو، خدمات فیشیال و پاکسازی پوست را به صورت حرفه‌ای ارائه می‌دهند.
پاکسازی مرتب پوست باعث می شود که ابتدا از ایجاد جوش‌های سرسیاه جلوگیری شود و سپس در صورت وجود جوش‌های سرسیاه آن‌ها از بین بروند.

نقش لایه‌بردار در از بین بردن جوش‌های سرسیاه

پس از فیشیال پوست و پاکسازی آن، استفاده از لایه بردار به پاکسازی پوست کمک می‌کند. استفاده از لایه بردارها به این صورت است که ابتدا پزشک دوز ضعیف آن را تجویز می و سپس از نوع قوی آن برای بیمار کمک می گیرد. کرم های لایه بردار با لایه برداری کردن از پوست، باعث می شود که از بسیاری از مشکلات پوستی جلوگیری شود و همچنین، جوش‌های زیرپوستی به خارج از پوست راه بیابند.

نقش کومدون اکسراکتور در از بین بردن جوش‌های سر سیاه

کومدون اکسراکتور قلمی است که لبه های تیزی دارد و از آن برای خارج کردن جوش های سر سیاه می‌توان استفاده کرد. برای گرفتن بهترین نتیجه از این قلم، هرچند که به ظاهر کار کردن با آن کاری ساده است، اما فرد باید از تجربه و مهارت بالایی برخوردار باشد تا بهترین نتیجه کسب شود.
این قلم ها انواع مختلفی دارند و توسط پزشک و بسیاری از افرادی که در سالن‌های مراقبت پوست فعالیت می‌کنند، استفاده می‌شوند.

نقش میکرودرم در از بین بردن جوش‌های سرسیاه

میکرودرم یکی از بهترین روش‌های پاکسازی پوست است که باید تحت نظر فردی متخصص صورت گیرد. در روش میکرودرم که مفصلا در بخش میکرودرم به بررسی آن پرداخته‌ایم، پوست در این روش به طور کامل پاکسازی می شود و به کمک یکی از قابلیت‌های این دستگاه که قدرت مکنده آن است، بسیاری از جوش‌های سرسیاه تخلیه می شوند و از این رو پوست پاکسازی می‌شود.

نقش درمااف در از بین بردن جوش‌های سر سیاه

درما اف امروزه در مراقبت های پوستی بسیار حائز اهمیت است. این دستگاه‌ها، با بهره‌گیری از امواج اولتراسونیک می توانند به پاکسازی عمیق پوستی کمک کنند. به کمک این دستگاه‌های پرکاربرد می‌توان جوش‌های زیرپوستی را تا حد زیادی تخلیه کرد و گردش خون را در پوست صورت افزایش داد و همین موضوع باعث بهبود وضعیت پوستی فرد می‌شود.

پیشگیری از ایجاد جوش‌های سر سیاه

اما بهترین اقدام و کاری که یک فرد می‌تواند برای پوست خود انجام دهد؛ پیشگیری است. در پیشگیری از ایجاد جوش باید از ابزارهای مختلفی بهره برد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  •  فیشیال پوست
  •  لایه برداری منظم
  •  کنترل چربی صورت
  •  تمیز کردن پوست پس از هر بار آرایش
  • نگه نداشتن آرایش بر روی صورت
  •  استفاده از لوازم آرایشی مرغوب

با بهره گیری از این روش‌ها، پوست اگر هم مستعد ایجاد جوش‌های سر سیاه باشد، بهبود می‌یابد.

هزینه از بین بردن جوش های سرسیاه

هزینه از بین بردن جوش های زیرپوستی، برای افراد مختلف متفاوت می باشد، زیرا بسته به روش به کار برده شده و پوست بیمار هزینه درمان جوش‌های سر سیاه نیز متفاوت خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا