پزشکی

تشویق همسر نشان دهنده سالم بودن رابطه است

در آخرین مقاله از سری مقالات نشانه های رابطه سالم، میخواهیم به بررسی اهمیت و اثرات تشویق همسر بپردازیم. شاید برخی این موضوع را جدی بگیرند اما نه در حدی که بخواهد نشانه سالم بودن رابطه باشد. اما واقعیت این است که تشویق همسر تا حدی مهم است که یکی از این نشانه ها میباشد.

تشویق همسر

در یک رابطه سالم هر دو نفر باید همدیگر را تحسین کنند. تحسین کردن یعنی هرگاه کارخوبی از همسرمان دیدیم که قابل تشویق و تحسین بود، او را تشویق کنیم. البته تشویق همسر لزوماً برای کارهای بزرگ و خارق العاده نیست. بلکه کارهای خوب کوچکی که او بدون چشم داشت انجام داده است، همه قابل تشویق هستند.

به عنوان مثال، فرض کنید به خانه میرسید و میبینید که همسرتان غذای خوبی آماده کرده است. یه تشکر و تحسین ساده وقت و انرژی از شما نمیگیرد. اما تشویق همسر بابت زحمتی که بخاطر شما کشیده است روحیه او را بسیار بالا میبرد.

تشویق همسر لزوماً نباید بخاطر کارها و نتایجی که انجام می دهد باشد. همین که تلاش می کند تا کاری را انجام دهد، باید از او حسن جویی کنید. البته نه اینکه روزی چندبار به تشویق همسر بپردازید! چراکه اثر آن از بین میرود. اما برای تلاشهای او همیشه باید تشویقش کرد.

اهمیت تشویق همسر در چیست؟

تشویق همسر میتواند مانند یک اتفاق شرطی عمل کند. وقتی همسرتان را معمولاً مورد تشویق قرار میدهید، او همیشه منتظر آن است. یعنی هربار که کار خوبی انجام دهد منتظر تشویق از سوی شماست. حال فرض کنید که روزی به خانه آمده اید و غذای خوبی نیز برایتان آماده است. اما درباره موضوعی از همسرتان ناراحت هستید و به همین خاطر او ار بخاطر غذایش تشویق نمیکنید. یا اینکه یک تشویق خشک و خالی میکنید. به نظرتان در این حالت چه میشود؟ درست است؛ همسرتان سریع میفهمد که شما از چیزی ناراحت هستید.

خیلی از افراد برای اینکه بخواهند ناراحتی خود را به همسرشان نشان دهند و یا حتی او را تنبیه کنند، از روش های نامعقول استفاده می کنند. اما اگر شما همیشه عادت تشویق همسر را داشته اید و این بار بخاطر ناراحتی خود او را تشویق نکنید، خیلی زود متوجه این قضیه می شود و سریعاً به فکر چاره جویی و سوال کردن میفتد.

در نتیجه تشویق همسر میتواند در عین بالا بردن روحیه او و افزایش صمیمیت در رابطه، با کمترین دردسر به نشان دادن ناراحتی و حتی تنبیه بی آزار نیز کمک کند. یعنی همین که او را یکبار تشویق نکنید، میداند که ناراحت هستید و احساس تنبیه شدن میکند. اما فکر کنید اگر با روش های دیگری سعی در نشان دادن ناراحتی خود داشتید چطور میشد؟ بله کار بسیار سخت تر میشد.

مواردی که در سری مقالات نشانه های رابطه سالم بیان کردیم، هرکدام به تنهایی میتوانند به بهبود رابطه کمک بسیاری بکنند. مانند همین تشویق همسر. اما اینطور نیست که هرکدام از آنها به تنهایی بتواند نشانه سالم یا ناسالم بودن رابطه باشد. در نتیجه، مجموع این موارد میتواند یک رابطه بسیار عمیق و خوب را تشکیل دهد. در نتیجه اگر چند مورد از این نشانه ها در رابطه ای نبود، میتوان گفت که آن رابطه نیاز به تغییر دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا